Figure
29.12.2023

2023-й був успішним, завдяки людям з якими ми працюємо

Про підсумки 2023-го року, HRтенденції в компанії і прогнози на найближче майбутнє 

Про НR-стратегію і акценти

BANI-світ вимагає трансформації і це нова нормальність і для IT-Solutions. Формуючи плани на 2023 рік ми чітко розуміли, що фокус уваги потрібно направити із зовнішнього брендингу на внутрішній. Головне – забезпечити власну корпоративну стабільність і будувати персоналізацію на індивідуальному рівні.

В реаліях війни, і в ситуації, що склалася на ринку праці, а це брак кваліфікованих кадрів, ми як один із лідерів ринку розуміємо, що наше основне завдання — зберегти талановитий колектив та забезпечити той високий рівень надання якості послуг, за який нас цінують клієнти.

Ми продовжуємо підтримувати відкриту і демократичну корпоративну культуру. У цьому році також акцентували увагу на вдосконаленні управлінських компетенцій керівників. Нашою метою став розвиток компетентності в прийнятті та реалізації управлінських рішень; розвиток лідерського потенціалу керівників і формування здатності в розкритті потенціалу підлеглих; побудова позитивного емоційного клімату в колективі, формування культури високої ефективності.

Про співробітників

За рік до існуючого складу компанії додалася значна кількість нових співробітників. Ми продовжуємо інвестувати у компетентних спеціалістів, щоб привести нові проєкти. Ми також продовжуємо інвестувати в технологічність та інновації, тому активно розширювали штат інженерів і проєктних менеджерів.

У той же час ми сконцентрувалися на збереженні команди, поточних проблемах, командній роботі і більшій довірі колегам. Як показує практика це вплинуло на підвищення залученості, відповідальності і відданості справі з боку наших співробітників.

 

2023 – рік підвищення скіллів персоналу

IT-Solutions продовжує інвестувати у компетенції співробітників – проводимо корпоративне навчання та підвищення кваліфікації. Розвиваємо Hard і Soft skills. В рамках загальної навчальної програми в 2023 році для розвитку софт скіллів, яка будувалася на результатах оцінки корпоративних і управлінських компетенцій, було організовано ряд тренінгів для керівників і лінійного персоналу.

Наші співробітники також регулярно відвідують профільні форуми. І завжди отримують підтримку, при самостійному ініціюванні навчання.

За напрямом розвитку софт скіллів, ми пройшли ряд тренінгів серед яких: «Вплив та лідерство», «Управлінська комунікація та розвиток команди», «Self-менеджмент, як спосіб саморозвитку і вдосконалення», «Відкритість змінам та пошук можливостей» та інші.

Окрім цього в компанії впроваджені курси англійської мови, які відвідує значна частина співробітників.

Плани на 2024-й рік

Ми не зраджуємо своїм принципам і залишаємо головну вимогу на 2024 рік — підбір високотехнічних спеціалістів, які мають спільні корпоративні цінності. Для членів нашої команди ми встановлюємо високі вимоги і незважаючи на складну ситуацію на ринку праці, знижувати «планку» ми не плануємо.

Наша головна мета убезпечити людей, дати їм відчуття стабільності та впевненості в умовах невизначеності. Наступного року вже заплановане навчання з надання першої домедичної допомоги та тренінг «Емоційний інтелект, ефективна комунікація».

Рекомендації майбутнім співробітникам компанії ITSolutions

Наступного року ми продовжимо інвестувати у розвиток бізнесу та людей. І сподіваємося, що до нас і надалі приєднуватимуться кращі з кращих. Хотілось би нагадати основні критерії, якими володіє «наша» людина.

  • Самодостатність, самоорганізованість, відповідальність та націленість на результат — це фундамент.
  • Бути відповідальним на роботі в сучасних умовах — це гарантувати виконання своїх професійних обов’язків, не зважаючи на своє місцезнаходження, повітряні тривоги, формат роботи чи, навіть, власний емоційний стан. Ми прагнемо бачити серед своїх співробітників людей, які завжди справляються з поставленими задачами.
  • Мати цілі і бути цілісним.
  • Свідомий, самостійний, і прагне розвитку для себе та компанії.

 

А ще…. Майбутньому співробітнику рекомендую підтягувати свої софт скілли та отримати очікуваний оффер від IT-Solutions зі словами HRD: «Ласкаво просимо до команди!».