Figure
27.09.2023

IT-Solutions: виклики війни, адаптація і рух уперед

Журнал “Мережі & Бізнес” випустив щорічне дослідження ринку системної інтеграції. Публікуємо перелік відповідей на запитання редакції комерційного директора IT-Solutions, Сергія Хачиньяна  про ринок, проєкти і активність бізнесу під час війни.

Про IT-Solutions

Зараз IT-Solutions – це про послуги. Ми та сама об’єднуюча ланка між компанією і її інфраструктурою, якою б вона не була – чи то хмарною, чи наземною. Ми добре розуміємося на тому, як перевести, налаштувати, підтримати, обслуговувати, модернізувати українські ІТ-підрозділи і як через ІТ допомогти бізнесу продовжувати свій шлях.

Про портфель рішень і проєкти

У 2022-2023 році сконцентрували свої зусилля на хмарних сервісах, рішеннях для безперебійної роботи та рішеннях по інформаційної безпеки. Тому збільшили портфель послуг у цьому напрямі. Зважаючи на час, який потребує особливої уваги до рішень кібербезпеки, IT-Solutions впровадила нову послугу з тестування мережі на проникнення. Вона допоможе впевнитися в безпеці інфраструктури та додатків, не витрачаючи дорогоцінний час та всі кошти світу, а також дозволить відмовитись від ненадійних шляхів та ресурсоємних рішень. Ми також бачимо активний зріст попиту на консалтинг сервісів з інформаційної безпеки, як з боку комерційних організацій, так і державних, тому в цьому напрямку ми теж вбачаємо перспективу.

Про заходи для збереження бізнесу

Зрозуміло, що ці роки занесли кожен український бізнес в зону турбулентності. На початку війни ринок системної інтеграції зіштовхнувся з проблемами логістики, руйнуванням ланцюгів постачання і багатьма іншими. Ми не стали виключенням.

Але у плані розвитку IT-Solutions було враховано підтримку безперервності бізнесу за будь-яких умов. Дії на випадок початку війни були сплановані і відпрацьовані. Попри початок воєнних дій, ми працювали, втримали замовників, розуміли як підтримати і що впроваджувати в українські компанії з боку ІТ. Розуміння сегменту і потреб замовника дозволяє нам тримати високу планку в бізнесі системної інтеграції.

Плани на повоєнний розвиток

IT-Solutions єднає експертів з цифрової трансформації бізнесу. Ми рухаємося самі і рухаємо український бізнес в напрямку ефективних IT-рішень. Це продовжимо робити і у повоєнні часи, в яких ми вбачаємо нові можливості для підвищення якості бізнесу та його трансформації. Прогнозуємо, що серед напрямків мейнстрімом стануть інформаційна безпека, хмарні технології, віртуалізація, ШІ, консалтинг та інші напрямки, які сприятимуть створенню цифрової держави і впровадженню кращих світових практик.

Повоєнне відновлення всіх ланок країни дозволить економіці вистояти і продовжити свій розвиток. А попит на послуги системних інтеграторів в розрізі швидких, надійних, гнучких рішень і високотехнологічних проєктів лише зростатиме.

Про відновлення ринку системної інтеграції і світові тренди

Визначення пріоритетів економіки, забезпечення ІТ-потенціалу бізнесу і державних органів, правильна інвестиційна політика, розроблені і затверджені фінансові стратегії та значна кількість інших факторів у комплексі сприятимуть відновленню ринку системної інтеграції. Від злагодженості усіх цих факторів залежатимуть і часові рамки відновлення.

Головними світовими технологічними трендами, згідно прогнозів міжнародних консалтингових компаній стануть: кібербезпека, ШІ, автоматизація бізнес-процесів, хмарні технології. Всі ці напрямки надаватимуть компаніям конкурентні переваги і задаватимуть вектор розвитку для системних інтеграторів.