Figure
19.04.2023

Люди – наш найважливіший ресурс

5 питань HR-директору компанії IT-Solutions

1. У чому унікальність компанії IT-Solutions як роботодавця? 

Зараз я розповім про дуже банальні речі на перший погляд, але це дійсно важливо. Я щиро скажу про людей. Кожна людина, яка працює в IT-Solutions, — унікальна. Кожна має свій характер, риси, захоплення, особистісні та професійні компетенції. А коли унікальні люди працюють разом і об’єднані спільною метою, то створюють неповторність компанії як роботодавця. Упевнена, немає у світі компанії з таким поєднанням людей, як у нас. Це, безумовно, найголовніший аргумент.

Добираючи персонал, ми дотримуємося важливої «формули»: 80% — особистісні компетенції і тільки 20% — професійні. На мою думку, саме особистісні компетенції допомагають людям зростати професійно. Зокрема вміння будувати комунікації, чути інших людей, організовувати свій час, розповідати про себе, розставляти пріоритети тощо.

Усе те, що створює кожен наш співробітник і те, що ми створюємо разом перетворюється на унікальну компанію в світі системної інтеграції – IT-Solutions.

2. Яку місію і цінності транслює компанія IT-Solutions?

Місія компанії IT-Solutions – створювати умови для безперервності бізнесу за рахунок ІТ-технологій. Для цього ми об’єднуємо експертів для цифрової трансформації бізнесу і разом створюємо інновації, які в результаті змінюють не тільки окремі компанії, але й світ загалом.

З місії походять і наші цінності, адже це наші фундаментальні переконання, на яких базується IT-Solutions. Саме цінності визначають взаємодію з партнерами, клієнтами та співробітниками. Це переконання та дії колег, які ми поважаємо. В IT-Solutions головні цінності – це партнерство, експертність, інноваційність, амбіційність і результативність. У нашій команді працюють люди, які живуть за цими цінностями. Вони постійно навчаються, розвивають свій потенціал і приймають амбіційні виклики. Те саме ми шукаємо і в потенційних кандидатах.

3. Розкажи про корпоративну культуру компанії.

Корпоративна культура – одна з моїх улюблених тем як HRD, адже охоплює всі базові складові системи управління персоналом. Я хочу виділити декілька з них:

  • Лідери

Передусім корпоративна культура IT-Solutions починається з лідерів — ТОП-менеджменту компанії. Вони дотримуються моделі управління «відчинені двері», транслюють пряму комунікацію з підлеглими без бюрократії. У компанії прозора та демократична культура, яка ґрунтується на дружніх взаєминах.

  • Система адаптації новачків

Надважлива складова соціалізації новачків у корпоративну культуру компанії — система адаптації. Чіткий план дій онбордингу починається, відколи кандидат підписав оффер. В інтеграції нових співробітників нам допомагає чат-бот — віртуальний співробітник. Він автоматично надає інформацію про роботу в нашій компанії, нагадує про навчання, зустрічі 1 to 1 та оптимізує час усім учасникам процесу адаптації.

  • Інструменти комунікацій

Корпоративне середовище комунікацій в IT-Solutions — Microsoft 365, а також хмарне сховище OneDrive, служби Teams і SharePoint Online. Ми не тільки пропонуємо сучасні технології, ми втілюємо інноваційні ідеї в життя офісу і успішно їх практикуємо, включаючи віддалену роботу на будь-яких пристроях з будь-якого куточку світу. Як показує досвід, ця можливість надає нашій компанії безліч варіантів для побудови успішного бізнесу.

  • Навчання та розвиток

Хочете бути успішними — навчайтеся. Ще одна важлива складова корпоративної культури IT-Solutions. У нас це можливо. Підхід маємо системний, починаємо з річного оцінювання корпоративних та управлінських компетенцій, діагностуємо мотивацію та eNPS. За результатами оцінювання прозоро та комплексно будуємо індивідуальні плани розвитку. У 2023 році ми сфокусувалися на розвитку компетенцій для різних категорій персоналу: вплив і лідерство, емоційний інтелект, відкритість до змін і пошук можливостей. На цей рік заплановані  курси з англійської та української мов, програма з ораторського мистецтва та публічних виступів. Безумовно, усі навчальні заходи спрямовані, щоб розвивати навички персоналу для виконання поставлених бізнес-задач і підвищити ефективність виробничої діяльності, вертикальної/горизонтальної взаємодії.

  • Відпочинок і корпоративне життя

У ці часи корпоративне життя набуває іншого сенсу. Ми колективно відмовилися від звичних довоєнних корпоративних заходів. Тому орієнтир у 2023 році на камерні зустрічі, майстер-класи, екскурсії, вистави тощо.

  • Підтримка та допомога

Кожен співробітник — важливий для компанії: так було в мирний час, так є в часи війни. У нас розроблений комплекс заходів підтримки співробітників: інтегрувати культуру Well-being, залучити позаштатного психолога/коучера, навчати домедичної допомоги та надавати фінансову допомогу співробітникам у складних ситуаціях.

У культурі компанії сформована соціальна відповідальність. IT-Solutions продовжує підтримувати країну й допомагає ЗСУ наближати нашу перемогу, адже це життєва необхідність і моральний обов’язок кожного українського бізнесу сьогодні.

4. Які бенефіти та бонуси компанія пропонує для співробітників?

Як роботодавець, компанія створює умови для ефективної праці кожного члена команди. У часи війни система заохочень сфокусована на піклуванні та підтримці співробітників.  Комфортні умови в офісі, включаючи облаштоване робоче місце, каву, смаколики і робочий день до 17-ї у п’ятницю – ми навіть не обговорюватимемо – це стандарт.

Говорячи про привілеї,  які отримують співробітники IT-Solutions, можна виділити декілька основних:

  • Матеріальна допомога у важливі моменти життя: весілля, народження дитини, трагічні події.
  • Підтримка заходів безпеки та комфортної роботи в офісі — облаштоване укриття та генератор.
  • Відновлення практики медичного страхування або надання абонементу у спортзал.
  • На етапі планування та інтегрування культури Well-being, залучення позаштатного психолога/коучера.
  • Зовнішнє професійне навчання: курси, тренінги, семінари та сертифікація.

5. Опиши портрет співробітника, який з великою ймовірністю може стати членом команди IT-Solutions?

Ми наймаємо «своїх» співробітників з базовими цінностями, які готові брати на себе відповідальність, орієнтовні на результат та прагнуть особистісного та професійного розвитку. Безумовно, для кожної посади є характерні вимоги щодо компетенцій, але є базові речі, які формуються саме на рівні місії та цінностей.

Щоб бути «своїм» і отримати бажане місце роботи в IT-Solutions, недостатньо мати тільки освіту і досвід роботи. Найважливіше у співробітниках — ставлення до компанії, мотивація працювати у колективі однодумців над спільними проєктами.

Тож ми чекаємо на всіх, хто готовий розвивати свій потенціал з IT-Solutions. До того ж, сьогодні є чудова можливість приєднатися до команди. Наші вакансії можна подивитися за посиланням.  Якщо тобі близькі наші цінності, чекатимемо на резюме: hr@it-solutions.ua.