29.04.2024

ІТ-аутсорсинг: рухаємося до найбільшої ефективності

Брак спеціалістів сьогодні змушує бізнес адаптуватися до нових умов і звертатися до ІТ-аутсорсинга. Які плюси цього напряму і що можна передати системного інтегратору?

За словами технічного директора IT-Solutions, Івана Зіміна, компаніям вже не потрібен потужний ІТ-департамент із завантаженістю на 30%, бо налаштована ІТ-інфраструктура не потребує багато зусиль. Проте, якщо стався форс-мажор, потрібні висококваліфіковані інженери. Тому варто дивитися в бік зовнішніх ресурсів.

«Вважаю, що передати на обслуговування можна весь ІТ-сегмент вашої компанії. Напевне, не можна віддати на другу лінію підтримки певні чутливі дані, наприклад, доступ до клієнт-банку і комерційно важливої інформації. Проте всю інфраструктуру можна передати. Проєктування і розвиток ІТ передати навіть треба, бо в межах однієї організації співробітники не мають такої кількості досвіду у різнорідних проєктах, як системний інтегратор, який взаємодіє з різними замовниками»,  – радить експерт.

В площині аутсорсингу можна розглянути і напрями сервісів по інформаційній безпеці. На сьогодні кібербезпека може бути окремим сервісом, який ви не розгортатимете у себе. Але ви будете отримувати чіткі SLA та показники по вашій ІТ-інфраструктурі. І це досить просто імплементувати в інфраструктуру, але не власними ресурсами.

У той же час Іван Зімін підкреслив, що компанія може залишити під своє керівництво управління даними, постановку задач, показників, приймання SLA.

Він також розглянув фінансову сторону питання: «Існує міф, що це буде фінансово невигідно, проте як показує практика, якщо порівнювати повноцінну команду, яка знаходиться у вас і рівень команди, яка знаходиться в аутсорсера, то вартість суттєво відрізняється на користь оренди послуги».

Порахувати вартість ІТ-аутсорсингу для своєї команди можна тут:  (044) 586-26-76 або info@it-solutions.ua