28.06.2012

Відеоконференції врятують екологію

«Відеоконференцзв’язок – один з ефективних способів підтримати екологію», – таку думку висловив керівник департаменту уніфікованих комунікацій компанії IT-Solutions, Іван Зімін.
Сьогодні темпи зміни клімату насторожують. За даними австралійського співдружності CSIRO (Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation), вміст двоокису вуглецю в атмосфері досягла максимального рівня за історію людства. Зменшити негативний вплив на навколишнє середовище в усьому світі активно намагаються за допомогою скорочення кількості споживаного палива.
Частково вирішити проблему виділення парникових газів в атмосферу можна за допомогою телекомунікацій. Як вважає Іван Зімін, знизити викиди вуглекислого газу, зменшити вплив на екологію і одночасно зберегти гроші цілком здатні рішення відеоконференцзв’язку. «Варто врахувати, що проїжджаючи по місту відстань 50 км в день, автомобіль виробляє викид близько 185,6 г / км СО2. Якщо підрахувати річна кількість викидів парникових газів, вибір на користь відеоконференцій стає очевидним », – каже Іван Зімін. Найбільш ефективно замінять перельоти програмні рішення відеоконференцзв’язку, оскільки вони максимально мобільні і, в той же час, мають високу якість зображення і звуку.
На думку експерта, сьогодні існує тенденція, коли замовники, купуючи рішення відеоконференцзв’язку, перш за все, роблять ставку на функціональні можливості і на економію бюджетів. Однак багато компаній автоматично скорочують число автомобільних поїздок і авіаперельотів, що незмінно позначається на скороченні негативного впливу на зовнішнє середовище.