13.04.2012

Воркшіфтінг потребує чітко продуманої ІТ-інфраструктурі організації

Якщо говорити про плюси воркшіфтінга для компанії, то більш гнучкий режим роботи допомагає залучати та утримувати кваліфікованих співробітників, підвищуючи їх задоволеність роботою і, в той же час, знижуючи кадрові та організаційні витрати, а також ІТ-витрати. Варто сказати і про скорочення витрат на оренду. Здавалося б, бар’єри, які перешкоджали роботі поза офісів, усунені за допомогою віртуальних робочих місць, відеоконференцзв’язку, онлайн-коммутаторові презентацій на відстані.
Однак українські компанії, піддавшись тенденції воркшіфтінга зіткнулися з труднощами. Оскільки воркшіфтінг – це не тільки можливості, але і вимоги. У першу чергу – це вимога до надійної ІТ-інфраструктури, яка зможе забезпечити безпеку, гнучкість, актуальність даних і стабільність роботи співробітника, так щоб проблеми на віддаленому комп’ютері не вплинули на життєдіяльність робочого процесу в цілому.
Як повідомив Сергій Щербань в інтерв’ю телеканалу Інтер: «Потрібно враховувати що віддалена робота має на увазі під собою чітко продуману і налагоджену ІТ-інфраструктуру організаціі.Серверні ресурси компанії повинні забезпечувати безпечний, надійний і безвідмовний доступ до ресурсів компанії. Для цього потрібно чітко розуміти яке обладнання, програмне забезпечення та налаштування необхідні для якісної роботи. Також є різні підходи до організації віддалених робочих місць. Це може бути як стандартний термінальний доступ до загальних ресурсами і настройками, так і рішення VDI (віртуалізація робочих місць) в якому кожен користувач може отримати власну операційну систему з індивідуальним набором ПО, налаштуваннями, правами доступу і апаратними ресурсами ».