09.11.2011

У Києві відкрився магазин, де книги можна друкувати за лічені хвилини

У столиці, за адресою вул. Червоноармійська, 6, відкрився оновлений книжковий магазин «Сяйво», відвідувачі якого зможуть друкувати необхідні їм книги прямо на місці. Завдяки встановленої там системи Espresso Book Machine, заснованої на друкарській машині Xerox 4112, процес виготовлення книги об’ємом від 40 до 850 сторінок, у кольоровій м’якій обкладинці, займе від 3 до 12 хвилин. В основі пристрою буде представлено на вибір понад 3,3 млн. видань, в тому числі рідкісних, на різних мовах. Покупець зможе також визначати і формат книг – від 127×114 мм до 267×210 мм.
За даними фахівців компанії IT-Solutions, що спеціалізується на наданні повного комплексу технічного забезпечення, книжковий магазин на Червоноармійській не стане єдиним в Україні, де буде використана ця технологія друку.
«Espresso Book Machine – унікальна система” все в одному “, яка забезпечує максимально швидке і зручне виробництво будь-яких друкованих видань. Тенденція така, що зараз книжкові магазини по всьому світу прагнуть надавати своїм клієнтам сервіси друку книг прямо в точці їх придбання, – коментує Алекс Ремез, голова представництва “Xerox Україна”. – Варто також віддати належне далекоглядності київської влади, яка робить ставку на інновації та сучасні технологічні рішення, не поступаючись світових столицях в питаннях культурного розвитку своїх жителів. Це перша машина, встановлена ​​на території Східної Європи ».