26.01.2012

Держсектор став основним споживачем ІТ-аутсорсингу в 2011 році

За результатами дослідження, що базується на внутрішніх даних компанії IT-Solutions, в 2011 році основним споживачем послуг ІТ-аутсорсингу став державний сектор.
 
За результатами дослідження, що базується на внутрішніх даних компанії IT-Solutions, в 2011 році основним споживачем послуг ІТ-аутсорсингу став державний сектор
У загальному обсязі замовлень його частка склала 23%. Друге місце за фінансовим сектором – 20%. Третє місце розділили енергетичний і телекомунікаційний сектори – по 17%. Решта 23% припало на разноспеціалізірованние компанії, включаючи сектори роздрібної торгівлі, логістики, а також страхові компанії та інші. При цьому найбільші бюджети на ІТ-аутсорсинг в 2011 році виділяли енергетичний та фінансовий сектори, випередивши державні відомства. У порівнянні з 2010 роком, обсяг замовлень на ІТ-аутсорсинг збільшився на 25%. Так, за даними за 2010 рік, частка замовлень на ІТ-аутсорсинг від держсектора становила 19%, фінансовий сектор займав другу позицію – 18%, на третьому місці телекомунікаційний сектор – 14%, частка замовлень від енергетичної галузі склала 13% від загального обсягу ринку . На інші галузі доводилося 36%.
За словами Олександра Якушко, керівника сервісного центру компанії IT-Solutions, в 2011 році найбільш часто підприємства передавали на аутсорсинг такі функції: розробку та інтеграцію додатків, аутсорсинг ІТ-інфраструктури, аутсорсинг HelpDesk, управління ІТ-інфраструктурою, хостинг та управління бізнес-додатками.
За прогнозами IT-Solutions, протягом 2012 року державна сектор збереже своє лідерство в споживанні ІТ-аутсорсингу через необхідність обслуговування ІТ-інфраструктури, яка потребує значних ресурсів і не має прямого відношення до основної діяльності держпідприємств.