30.01.2012

ІТ-аутсорсинг: математика скорочення витрат

За даними IT-Solutions, використовуючи послуги ІТ-аутсорсингу, компанії можуть заощадити до 60% витрат. Приклад економії витрат на ІТ-аутсорсинг призводить Олександр Якушко, керівник департаменту ІТ-аутсорсингу компанії IT-Solutions: «Візьмемо комерційний банк, у мережі якого 30 відділень. У кожному регіональному відділенні необхідний адміністратор, середня зарплата якого, за даними порталів про роботу, близько 3000 грн. Якщо підчитати, щомісячні витрати банку на заробітну плату співробітників даної спеціалізації складають 123 000 грн (включаючи податки, але не включаючи витрати на навчання, забезпечення робочим місцем, інструментами і т. д.). У той же час повне регіональне обслуговування відділень банку компанією, що надає послуги ІТ-аутсорсингу, становить до 40% виділеного бюджету на утримання ІТ-інфраструктури, тобто до 49 000 грн (залежно від умов угоди про рівень обслуговування (SLA)). В результаті, при переході на обслуговування системним інтегратором банк може заощадити мінімум 73 800 грн в місяць, тобто, 60% ».
Крім цього, використовуючи послуги ІТ-аутсорсингу, у компаній немає необхідності інвестувати кошти в непрофільні активи. Витрати на ІТ стають чітко виділеними і прогнозованими, а сервіс – контрольованим за рахунок систем дистанційного управління. Слід врахувати і гнучкість умов роботи з атусорсінговой компанією, коригованою за допомогою індивідуально ув’язнених SLA (угода про рівень обслуговування), що дозволяє замовникам самостійно регулювати вартість сервісів, підбираючи необхідний рівень обслуговування, і, відповідно, не переплачувати за це. Основним фактором при передачі на аутсорсинг є також те, що постійні витрати на персонал та експлуатаційні витрати стають змінними.
Попит на ІТ-аутсорсинг диктується також необхідністю прийняття швидких і ефективних рішень у сфері ІТ. «Найбільш затребувані аутсорсингові компанії, які надають послуги« під ключ », включаючи ІТ-аудит, проектування, поставки, автоматизацію та впровадження сервісів. Запорука їхнього успіху в обширній компетенції, як в сегменті сучасних технологій розробки програмного забезпечення, так і в області різних світових бізнес-практик », – повідомляє Олександр Якушко.